Značaj zimskih guma za bezbednu vožnju

Značaj zimskih guma za bezbednu vožnju

Blue rent a car vas iskreno savetuje: Sa promenom vremenskih uslova, obavezno zamenite i gume na automobilu! Ne zbog zakona, već zbog vas samiih i vaše bezbedniosti!

Ukoliko ste se odlučili za iznajmljivanje automobila (https://www.bluerentacar.rs), onda nemate razloga za brigu.
Svako naše vozilo ima letnje i zimske gume, u zavisnosti od vremenskog perioda.

Čim se približi oktobar mesec, i temperature počnu da padaju, vreme je da razmišljate o promeni svojih pneumatika.
Svaka vrsta guma je namenjena za određeni temperaturni opseg. Kada temperatura padne na ispod +7 stepeni, letnje gume se obavezno menjaju zimskim. Radi bezbednosti i sebe i drugih ljudi u saobraćaju, sezonsko menjanje guma je obavezno!

Iznajmljivanje vozila (https://www.blurentacar.rs) je sigurna opcija, i imaćete manje glavobolje oko servisiranja vozila i njegove pripreme za hladne zimske dane.

Zimske gume se prave sa različitim gumenim jedinjenjima, prilagođenim hladnoći, klizavom i mokrom kolovozu.
Specijalno dizajnirano fleksibilno gazište za temperaturu ispod nule ima mogućnost održavanja automobila stabilnim ukoliko dođe do proklizavanja.

Blue rent a car (https://www.bluerentacar.rs) vozila su potpuno opremljena punom zimskom opremom. Tako da je vožnja sa našim automobilima potpuno bezbedna i možete krenuti na put prema nekom od ski centara u Srbiji.

Nedavna istraživanja su pokazala da ukoliko se po vlažnom i klizavom kolovozu vozi sa letnjim pneumaticima, velika je verovatnoća da ćete sa brzinom od 85 km/h izgubiti kontrolu nad svojim vozilom.

Bilo da vozite svoj auto ili ste se opredelili za iznajmljivanje automobila, proverite zimsku opremu i da li imate odgovarajuće gume za dolazeću sezonu. Vodite računa o ograničenjima na putu i držite distancu prilikom vožnje.

Nikada nemojte doći u iskušenje da svoje letnje gume zadržite i tokom zimskog perioda, samo zato da bi ste uštedeli novac. Odgovarajuće gume, smanjuju šanse za nesreće na putu.

Blue rent a car želi vam srećan put!