Iznajmili ste rent a car vozilo po lošem vremenu? – Evo par saveta Blue rent a car agencije

Vožnja po lošem vremenu može biti problematična, zato je brzinu i pažnju prilikom vožnje potrebno prilagoditi vremenskim uslovima. Iznajmljivanje vozila (https://www.bluerentacar.rs) ili vožnja sopstvenim automobilom, stvar je potpuno ista, dodatna opreznost je u svakom slučaju neophodna!

Ako vam se dogodi da vas na putu zatekne magla ili kiša potrebno je da sledite savete koje vam Blue rent a car (https://bluerentacar.rs) predlaže:

• Uverite se da su vaši farovi čisti i ispolirani i da su sijalice ispravne, neki automobili na farovima čak imaju i brisače, što je olakšavajuća okolnost u slučaju kiše ili snega.

• Potrudite se da udaljenost vašeg automobila i vozila ispred vas bude veća od pet metara. Tada ćete obezbediti sigurnu razdaljinu u slučaju proklizavanja.

• Usporite! Kočenje traje duže na klizavom putu- ako sporije vozite lakše ćete prepoznati potencijalnu opasnost, preuzeti kontrolu i zaustaviti svoje vozilo ukoliko je potrebno.

• Uverite se da je vaš automobil spreman za kišno i maglovito vreme koje nam donosi jesen. Proverite akumulator, brisače, tečnost za stakla, gume, antifriz i farove.

Agencija za iznajmljivanje vozila Blue rent a car sve svoje automobile proveri i dodatno opremi za loše vremenske uslove.

• Budite oprezni na raskrsnicama. Uvek se dodatno uverite, čak i ako vam semafor pokazuje zeleno svetlo. Dodatna opreznost nikada nije na odmet.

• Ukoliko je moguće tokom vožnje ostanite u jednoj traci, izbegavajte bespotrebne promene saobraćajnih traka.

• Držite obe ruke na volanu, oba oka na putu i neka vaš um bude fokusiran na vožnju u svakom trenutku.

Ukoliko je napolju vreme kišovito i vi se odlučite za vožnju, agencija za rentiranje vozila Blue rent a car, vam savetuje dodatnu opreznost!

Putevi u slučaju kiše postaju zaprljani i klizavi. Šljunak između guma, kapanje ulja i drugih tečnosti učiniće da voda podigne ulje i prljavštinu na površinu i tako put učini klizavim i veoma opasnim za vožnju.
Ako vam se desi da se nađete na klizavom putu nikako ne pritiskajte ni gas, ni kočnicu. Čvrsto držite ruke na volanu i sačekajte da se automobil smiri. Najvažnije pravilo, ne paničite!

Rent a car (https://www.bluerentacar.rs) vozila su uvek proverena, gume su propisno napumpane a naš savete je da brzinu prilagodite uslovima na putu.

Ako se dogodi da vas u toku vožnje zatekne nevreme sa grmljavinom i vidljivost postane loša, nemojte rizikovati! Ako je moguće skrenite sa puta, ugasite automobil i sačekajte da nevreme prođe.

Jedna od najvažnijih faktora vožnje je vidljivost. I jaka sunčeva svetlost, kao i magla mogu dovesti do ograničene vidljivosti. U cilju borbe protiv dosadne vatrene lopte na nebu, uvek imajte UV naočare za sunce negde u kolima. Razmislite o polarizovanim naočarama, jer smanjuju odsjaj i povećavaju vidljivost.

Magla predstavlja noćnu moru svakog vozača. Najteže je upravljati automobilom kada je magla gusta a vidljivost značajno smanjena. Ona može da prevari u smislu da idete sporije nego što mislite, zato pratite brzinu i vozite sporo. Koristite svetla za maglu kako bi ste bolje videli ivice puta i vozila ispred i iza vas.

Naša rent a car agencija (https://www.bluerentacar.rs/) vodi računa o svojim klijentima i njihovoj bezbednosti. Pored vozila koja su opremljena za sve vremenske uslove i redovno servisirana, uvek smo tu da svim našim korisnicima pomognemo savetima kako da se u saobraćaju u svakom momentu osećaju sigurno i kako da što bezbednije stignu do željene destinacije.