Rent a car Beograd i naše preporuke za vožnju u zimskom periodu

Zima je idealno vreme za tople zimske kapute i grejanje uz kamin u našim toplim domovima, ali šta je sa našim vozilima?
Postoji nekoliko stvari koje trebate da uradite da bi ste pripremili svoj auto za zimu, uključujući i instaliranje zimskih guma.
Ukoliko ih još uvek niste zamenili, sada je pravo vreme za to!

Rent a car Beograd (https://www.bluerentacar.rs/) u ovom blogu upoznaće vas sa važnošću zamene zimskih guma u ovim hladnim danima koji nam predstoje.

Rent a car Beograd poseduje vozila sa najkvalitetnijim gumama

Zimske gume su specijalno dizajnirane za zimske uslove vožnje i zato je neophodno, kada dođe vreme za to, da ih instalirate. Prilagođene su pre svega za ekstremne uslove poput snega, leda i niskih temperatura, te su s toga idealne za vožnju po klizavim i valažnim kolovozima. U ovakvim uslovima potrebna je dodatna opreznost, a dobre gume su najbolji način za bezbednu i sigurnu vožnju.

Naša vozila poseduju specijalno dizajnirane gume za zimski period

Zimske gume ustvari su dizajnirane tako da sa lakoćom mogu zapravo odgurnuti snežne nanose na putu. Njihova osnovna karakteristika su dublje šare koje su daleko bolje u snežnim uslovima i klizavom kolovozu, a posebna jedinjenja mogu da izdrže ekstremno niske temperature.
Rent a car Beograd (https://www.bluerentacar.rs/) ne preporučuje gume koje ćete koristiti tokom sva četiri vremenska perioda. Letnje gume su dizajnirane za suve kolovoze u letnjem i prolećnom periodu i nikako nisu bezbedne kada se temperatura spusti ispod nule.

Redovno proveravajte pritisak u pneumaticima

Veoma je važno proveravati pritisak u gumama i to redovno, barem jedanput u toku meseca. Kako temperatura pada, logično je da dolazi do njegovog smanjivanja. Budite sigurni da vaše zimske gume imaju dovoljnu količinu pritiska, jer to produžava njihov vek trajanja, smanjuje potrošnju goriva i osigurava bezbednu vožnju.

Rent a car Beograd savetuje zamenu sve četiri gume na vašem vozilu

Bez obzira da li automobil ima pogon na prednji, zadnji ili na sva četiri točaka, morate instalirati sve četiri zimske gume. Ukoliko želite da ušedite, i zamenite samo dva pneumatika, znajte da to nije samo neefikasno, već i veoma rizično u vožnji.
Rent a car Beograd (https://www.bluerentacar.rs/) preporučuje obaveznu zamenu sve četiri zimske gume, jer u suprotnom rizikujete da na klizavom i zavejanom putu, vaše vozilo izgubi kontrolu!
Prilikom kupovine pneumatika, imajte na umu da cena ne garantuje kvalitet! Najbolje zimske gume nisu nužno i najskuplje. Informišite se, saslušajte preporuke i odaberite one koje imaju najbolje karakteristike.

Mi imamo vozila koja su kompletno opremljena za zimu

Sva vozila u našoj rent a car agenciji su redovno servisirana, sa zamenjenim zimskim gumama najboljeg kvaliteta i potpuno su bezbedna za vožnju i u najhladnijim zimskim periodima.
Gume na svom vozilu bi ste trebali da zamenite kada se gazeći sloj smanji.  Za zimske gume, gazeći sloj ne sme biti manji od 4 mm po obimu gume. Onog momenta kada se gazeći sloj smanji, znajte da vozilo nije bezbedno za vožnju i da je vreme za zemenu pneumatika!

Rent a car Beograd (https://www.bluerentacar.rs/) na prvom mestu brine o vašoj bezbednosti.
Blue rent a car agencija je najbolji i najbezbedniji način da stignete do željene destinacije. Sva naša vozila su servisirana i sigurna, sa zamnjenim zimskim gumama najboljeg kvaliteta. Vaša bezbednost na putu, nama je najvažnija!