Kako da proverite rent a car automobil pre nego što ga preuzmete

Rent a car (https://www.bluerentacar.rs) vozilo je isto kao i svaki drugi automobil samo sa tom razlikom jer ne znate tačno njegovo stanje.

Verujemo da na vašem automobilu možete proceniti kada treba da promenite ulje ili da zamenite gume. Takođe znate kada je poslednji put bio na servisu ili na dubinskom pranju. Ali kada je u pitanju rent a car auto, ta istorija održavanja Vam nije toliko poznata.
Šta agencija za iznajmljivanje automobila preuzima kada je u pitanju vaša sigurnost prilikom vožnje njihovog automobila?
Koliko je rentirani automobil siguran i spreman za put?

Potpuno je pogrešno slepo se osloniti na reč nekoga koga ne poznajete, zato vam u ovom blogu donosimo nekoliko saveta na koje bi trebalo da obratite pažnju prilikom preuzimanja iznajmljenog automobila.

Rent a car automobil mora da ispunjava određene standarde

Kada se automobil pridružuje voznom parku rent a car agencije, on mora da prođe jednu kompletnu kontrolu. Sigurnosne provere automobil koji se rentira mora da prođe svaki put kada se ugovara za novu vožnju.

U zavisnosti od agencije, kontrolna lista, koja sadrži određeni broj tačaka, deli se vozaču pre nego odveze automobil.
Detaljna kontrola obuhvata i čistoću i sigurnosne karakteristike, uključujući i test brisača vetrobrana, pravilno funkcionisanje svih sigurnosnih pojaseva i proveru pneumatika.

Iznajmljivanje automobila i njegova kontrola prilikom preuzimanja

Pored rutinskog održavanja, potrebno je da vozilo bude čisto i uredno. Savetujemo vam da pre nego što potpišete bilo kakav ugovor i preuzmete vozilo, sami izvršite kontrolu. U nastavku bloga dajemo vam nekoliko kljušnih stvari koje treba da uradite.

1. Pre nego što dodjete da vidite auto, raspitajte se o svemu. U kakvom je stanju, da li je očuvan, da li osiguranje pokriva nesreće i tome slično. Ukoliko osiguranje ne pokriva hitne pozive na putu i nesreće, nije loša stvar da uzmete dodatno osiguranje.

2. Ukoliko iznajmljujete vozilo jer idete na dalji put, obavezno baterijsku lampu u ruke i sa agentom za iznajmljivanje automobila šetajte oko vozila. Obratite pažnju na pneumatike, sigurnosne pojaseve, brisače, svetla. I naravno, pregledajte automobil da biste videli postoje li neka oštećenja, u smislu da li je auto ogreban, da li ima udubljenja, da li su sedišta pocepana, i tome slično.

3. Proverite da li je tu rezervna guma, da li su ključevi i dizalica za njenu zamenu tu.

4. Proverite da li je tu kutija za prvu pomoć, potrebna signalizacija u slušaju kvara na putu.

5. Uradite brzu proveru nivoa tečnosti, uključujući ulje, antifriz, tečnost za prenos, tečnost za
kočenje, tečnost za upravljanje i tečnost za pranje vetrobrana.

6. Napravite kratku probnu vožnju na parkingu kako biste se uverili da se automobilom dobro rukuje, kočnice ispravno rade, a automobil ne pravi očigledne neželjene buke.
Zaposleni u rent a car agenciji će verovatno misliti da ste preterano temeljni, ali vaša sigurnost je u pitanju.

Blue rent a car agencija – Sigurnost na prvom mestu

Nadamo se da smo Vam približili koje su to stvari koje bi trebali da proverite kada je u pitanju iznajmljivanje vozila u Beogradu (https://www.bluerentacar.rs/).
Naša Blue rent a car agencija vrši redovnu kontrolu svih vitalnih delova pre rentiranja automobila jer nam je sigurnost naših klijentata na prvom mestu.