Želite da iznajmite malo vozilo za dugačko putovanje

Želite da iznajmite malo vozilo za dugačko putovanje

Ukoliko ste odlučili da na veliki put krenete malim rentiranim automobilom znajte da su prednosti velike. Put u malom automobilu ima svoje čari. Mala potrošnja i lako održavanje su samo neke od njih.

Kada rešite da za dugačko putovanje iznajmite malo rent a car vozilo (https://www.bluerentacar.rs), treba da znate kako sve potrebne stvari spakovati na prilično ograničenom prostoru.

Dakle, šta je najpotrebnije spakovati za daleka putovanja?

To naravno zavisi od toga gde idete i kako nameravate da organizujete svoje vreme provedeno u putu. Evo nekoliko saveta zasnovani na sopstvenim iskustvima pakovanja malog rentiranog automobila za veliki put.

Kada iznajmite rent a car pre nego što počnete sa pakovanjem:

– Razmislite o sezoni u kojoj putujete, koliko dugo ćete biti odsutni i kako želite da vaše putovanje izgleda. Mi svaki put doživljavamo kao avanturu i putujemo uglavnom leti, tako da naša lista pakovanja podrazumeva letne stvari potrebštine za leto.

– Napravite listu pakovanja, počevši sa stvarima bez kojih ni jedan put ne možete zamisliti ( odeća, hrana…) i nastavite sa stvarima koje će vaše putovanje učiniti uzbudljivo i nezaboravno ( ribarski pribor, igračke za decu, knjige…)

– Spakujte sve što vam je potrebno za decu ili kućne ljubimce, ukoliko planirate da ih povedete.

– Ako pomislite pak, da ćete morati da ponesete više stvari nego što ste palnirali razmislite o kupovini ili iznajmljivanju nosača za auto u koji bi ste mogli da smestite sve što vam je potrebno. Nosač je recimo zgodan, jer u njega možete smestiti posteljinu, rančeve,suvenire sa putovanja itd.

Pakovanje za dugo putovanje u malom iznajmljenom automobilu je pravi izazov.

Ova lista pakovanja je raznovrsna i zahteva najčesće, barem kod nas, pravljenje spiska kako ne bi smo nešto zaboravili.

Ona podrazumeva:

– Odeću za svakog člana porodic

– za leto : veš i čarape za nedelju dana, nekoliko pari šorceva i majica kupaći kostim, sandale i haljine
– za zimu: vunena kapa, rukavice, cipele za sneg, jedan par pantalona i ski odelo.

Ono što je bitno jeste da ponesete jednu dodatnu vreću za odlaganje prljavih stvari. Nama se pokazalo kao veoma korisno!

Ukoliko ste rešili da svoj odmor provedete u prirodi i da kampujete, stvari koje su vam potrebne su : lagana vreća za spavanje i jastuk za svakog, mali jastučici i šatori (u zavisnosti koliko vas je krenulo na put). Fenjer, stoličice i mreze za komarce su neizostavni deo opreme za odmor na otvorenom.

U mali iznajmljeni automobil može svašte da stane, samo ako se dobro organizujete.

Ako ste odlučili da na put krenete sa kuhinjskim priborom, treba da imate na umu da su sledeće stvari neophodne: mali ručni frižider, plinska bočica na kojoj možete skuvati kafu ili čaj, čaše, pribor za jelo, kuhinjske krpe, stoljnjak, šibice…

U malom ručnom frizideru koji je veoma zgodan i preporučljiv na ovakvim putovanjima možete odložiti mlečne proizvode, povrće i voće i grickalice. Frižider najčešće držimo na zadnjem sedištu našeg malog ali funkcionalnog iznajmljenog automobila. U posebnom delu pronadjemo prostora za konzerviranu hranu, začine, vodu i kafu.

Kada se odlučite za rent a car vozilo za ovakvu vrstu putovanja, neophodno je da ono u sebi ima komplet opreme za neka hitna stanja.

To je: motorno ulje, antifriz, tečnos za pranje stakala, mali kompresor za punjenje guma i razni alati za popravke ukoliko to zatreba, jer putovanje zna po nekada da bude i nepredvidivo.

Iznajmljivanjem automobila potrebno je proveriti da li on u sebi ima komplet prve pomoći, koji je obavezan!

Ukoliko se se posle svega, u našem malom ren a car vozilu, nađe još mesta, iskoristimo ga da spakujemo igračke, knjige, dvoglede, kameru, lap top, zabavne časopise i bojice,lopte, naočare za plivanje i društvene igre.

Ako ste ljubitelj šopingovanja i volite da ponesete i po neki suvenir, imajte na umu, da u povratku morate ostaviti malo prostora i za takve stvari.

Nadamo se da smo barem približno uspeli da dočaramo i pomognemo vam, kako bi trebalo da izgleda pakovanje za celu porodicu. Ukoliko na duga putovanja, do sada, niste išli malim rent a car vozilom, vreme je da probate i uverite se kakva je to avantura.