Značaj dobrih guma na rent a car automobilu

Značaj dobrih guma na rent a car automobilu

Svaki deo vozila služi svojoj svrsi, ali jedna oblast koja se često zanemaruje su gume.
Ukoliko imate dobre gume, bilo da je u pitanju iznajmljen automobil ili sopstveno vozilo rešavate pitanje opšte bezbednosti i značajno doprinosite uštedi goriva.

Evo nekoliko saveta Blue rent a car agencije kako da na pravi način održavate vaše gume u dobrom stanju:

1. Pritisak guma

Ako je u pitanju rentiran atomobil, mi kao [rent a car agencija](http://www.blurentacar.rs) trudimo se da predamo potpuno provereno i ispravno vozilo. Ako imate svoj automobil, obavezno je da proveravate redovno pritisak u gumama. Izduvane gume troše više goriva i ugrožavaju bezbednost na putevima.

Blue rent a car agencija, redovno kontroliše pritisak pneumatika na svima našim vozilima.
Za dodavanje pritiska, neophodno je da se dovezete do najbliže benzinske stanice i da se poslužite vazdušnim kompresorima. Upotreba je jednostavna, izvadite ventil iz matične kape gume i koristite kompresor da je napunite do odgovarajućeg pritiska. Ako ste kojim slučajem preterali, za izduvavanje vazduha jednostavno pritisnite na iglu u sredini ventila i sačekajte dok ne ispusti vazduh do preporučene količine.

2. Brzinski pregledi vozila.

Kao agencija za rentiranje vozila praktikujemo i druge brze provere stanja naših automobila.

Ako primetite da se gume neravnomerno troše oko ivica pneumatika, to bi moglo da znači da točkovi ne stoje u istoja ravni. U tom slučaju treba proveriti i uskladiti ih, jer na taj način smanjujete potrošnju goriva a poboljšavate bezbednost u saobraćaju.

Savet Blue rent a car agencije je da dobro proverite da li postoji neki oštar predmet koji je zaglavljen u pneumatiku i koji može prouzrokovati pucanje gume na putu.

3. Izaberite pravi set guma za svoje vozilo.

Kada je iznajmljivanje automobila u pitanju oko toga nećete imati problema, jer je svako naše vozilo opremljeno gumama vrhunskog kvaliteta. Ipak za sopstveno se morate pobrinuti da imate gume odgovarajuće veličine. Samo tako imaćete veću udobnost tokom vožnje i doprinećete većoj sigurnosti na putevima.

4. Gume u skladu sa godišnjim dobom.

Veoma je važno da imate set guma za zimski i letnji period. Najveću grešku vozači prave misleći da se mogu izvući sa jednim setom guma za sva četiri godišnja doba.
Blue rent a car (https://www.bluerentacar.rs) agencija misli na vreme i o ovoj vrsti problema. Sva vozila su opremljena i letnjim i zimskim gumama, jer vaša bezbednost je nama na prvom mestu!

Pravim izborom guma smanjujete potrošnju goriva i povećavate i svoju i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju. Malo ulaganje kupovinom novih pneumatika, može vam biti isplativo na duže staze!